Prospective Student Curriculum MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION (INTERNATIONAL PROGRAM) 

Curriculum

MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION (INTERNATIONAL PROGRAM) 

Level Master's
Faculty / Institute INSTITUTE OF NUTRITION
Website https://inmu2.mahidol.ac.th/foodsci/

Degree Designation

MASTER OF SCIENCE(FOOD SCIENCE FOR NUTRITION)

Additional advantages of the programme

เป็นหลักสูตรที่บูรณาการความรู้ด้านวิทยาศาสตร์การอาหารและโภชนาการคณาจารย์ในหลักสูตรมีความรู้ ความชำนาญและประสบการณ์ทั้งทางวิชาการ วิจัย และความร่วมมือกับภาครัฐ เอกชน และอุตสาหกรรม เป็นที่ยอมรับทั้งในระดับประเทศและระดับภูมิภาค

Admission Requirements

 
							 Applicants must meet the following requirements:
1. Hold or expect to graduate before the beginning of the enrolled semester with a Bachelors degree in Food Science, Food Technology,
Biotechnology, Public Health, Nutrition, Health Sciences, or other related
fields that have organic chemistry, and biochemistry or physiology courses
from a national- or international- academic institution accredited by the Office of Higher Education Commission.
2. Receive a grade point average (GPA) of at least 2.50 on a 4-point grading
system or equivalent
3. Submit a certificate of English proficiency with minimum admission score of
 the Faculty of Graduate Studies, Mahidol University.
4. Applicants may be exempted from the above requirement, on a case by 
case basis, depending upon approval and consent given by the Program
Committee and the Dean of the Faculty of Graduate Studies, Mahidol 
University.							 							 

Curriculum Structure

Pre-requisite courses No Credit
Required courses 20            Credits
Elective courses not less than 4            Credits
Thesis 12            Credits

Job Option after Graduation


- นักวิชาการหรือนักวิจัยในสถานประกอบการด้านอุตสาหกรรมอาหาร และการบริการอาหาร
- นักวิชาการในสถาบันอุดมศึกษาที่มีการเรียนการสอนด้านวิทยาศาสตร์การอาหารและโภชนาการ วิทยาศาสตร์สุขภาพ และวิทยาศาสตร์ชีวภาพ
- นักวิชาการหรือนักวิจัยในหน่วยงานภาครัฐที่ปฏิบัติงานเกี่ยวข้องกับวิทยาศาสตร์การอาหารและ โภชนาการ
- ที่ปรึกษาองค์กรภาครัฐ ภาคเอกชน องค์การระหว่างประเทศ โครงการวิจัย หน่วยงานส่งเสริมสุขภาพ

Course Requirements

Plan A2

Prerequisite Courses Credit
NUFN663 : FOOD PROCESSING TECHNOLOGY 2
Required Courses Credit
NUFN602 : QUALITY EVALUATION OF FOOD 1
NUFN664 : FOOD, NUTRITION AND HEALTH 2
NUFN665 : FOOD AND NUTRITION UPDATES 2
NUFN666 : SEMINAR IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION I 1
NUFN667 : RESEARCH METHODOLOGY IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION 2
NUFN668 : FORMULATION OF NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL FOODS 2
NUFN669 : NUTRITIONAL AND SAFETY EVALUATIONS OF FOOD 2
NUFN670 : FOOD PROCESSING AND NUTRITIONAL QUALITY 2
NUFN671 : SEMINAR IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION II 1
NUFN672 : QUALITY SYSTEMS FOR FOOD INDUSTRY 2
NUFN681 : PRINCIPLES OF FOOD BUSINESS MANAGEMENT 2
NUFN682 : FOOD AND NUTRITION ACTIVITIES FIELD TRIP 1
Elective Courses Credit
NUFN673 : STATISTICAL ANALYSIS FOR RESEARCH IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION 2
NUFN674 : LABORATORY PRACTICE IN ANALYSES OF CARBOHYDRATES AND MINERALS 1
NUFN675 : LABORATORY PRACTICE IN DETERMINATION OF STARCH PROPERTIES 1
NUFN676 : LABORATORY PRACTICE IN ANALYSES OF FATS AND OLIS 1
NUFN677 : WRITING FOR RESEARCH PUBLICATIONS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 2
NUFN678 : SENSORY SCIENCE FOR NUTRITION 2
NUFN679 : INTERNATIONAL ACADEMIC EXPERIENCE ON FOOD AND NUTRITION 2
NUFN680 : LABORATORY PRACTICE IN FOOD ANALYSIS USING HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY 1
NUFN683 : EMERGING TECHNOLOGY IN FOOD PRODUCTION 2
NUFN684 : LABORATORY PRACTICE IN SENSORY EVALUATION OF FOOD 1
NUFN685 : LABORATORY PRACTICE IN TEXTURE ANALYSIS OF FOOD 1
NUFN686 : LABORATORY PRACTICE IN RHEOLOGICAL ANALYSIS OF FOOD 1
NUFN687 : LABORATORY PRACTICE IN SHELF LIFE STUDY OF FOOD 1
NUFN688 : LABORATORY PRACTICE IN APPLICATION OF ENZYMATIC METHOD FOR FOOD AND NUTRITION RESEARCH 1
Thesis Credit
NUFN698 : THESIS 12