Curriculum MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN TOXICOLOGY AND NUTRITION FOR FOOD SAFETY 

Curriculum

MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN TOXICOLOGY AND NUTRITION FOR FOOD SAFETY 

Level Master's
Faculty / Institute INSTITUTE OF NUTRITION
Website http://www.inmu2.mahidol.ac.th/foodsafety/?p=138374

Degree Designation

MASTER OF SCIENCE(TOXICOLOGY AND NUTRITION FOR FOOD SAFETY)

Additional advantages of the programme

หลักสูตรมุ่งเน้นให้ผู้สำเร็จการศึกษามีการพัฒนาศักยภาพในการค้นคว้าหาความรู้ที่ทันสมัยในด้าน พิษวิทยาที่เกี่ยวกับอาหารและโภชนาการ โดยอาศัยพื้นฐานเดิมของแต่ละบุคคล

Admission Requirements

								  							 แผน ก แบบ ก๒
๑. ผู้ที่สำเร็จการศึกษาแล้ว หรือคาดว่าจะสำเร็จการศึกษาก่อนวันเปิดภาคการศึกษาในระดับปริญญา
วิทยาศาสตรบัณฑิตหรือสาขาวิทยาศาสตร์สุขภาพที่ศึกษาต่อเนื่องอย่างน้อย ๔ ปี ในสาขาที่มีการศึกษา
วิชาอินทรีย์เคมี หรือชีวเคมีหรือสรีรวิทยาอย่างน้อย ๒ หน่วยกิต จากสถาบันที่สำนักงานคณะกรรมการ
การอุดมศึกษาให้การรับรองทั้งในประเทศและต่างประเทศ
๒. ต้องได้แต้มระดับคะแนนเฉลี่ยสะสม ไม่ต่ำกว่า ๒.๕๐
๓. มีผลคะแนนภาษาอังกฤษผ่านตามเกณฑ์ของบัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยมหิดล
๔. ผู้สมัครที่มีคุณสมบัตินอกเหนือจากข้อ ๒.๒.๑ และข้อ ๒.๒.๒ อาจได้รับการพิจารณาให้สมัครเข้ารับ
การคัดเลือกเข้าศึกษาได้เป็นการเฉพาะราย ตามดุลยพินิจของประธานหลักสูตร และคณบดีบัณฑิตวิทยาลัย														 							 
							 
							 

Curriculum Structure

Plan A2
Prerequisite Course No Credit
Required Courses 21            Credits
Elective Courses not less than 5            Credits
Thesis 12            Credits
Total not less than 38            Credits

Job Option after Graduation


- นักวิชาการด้านพิษวิทยาและโภชนาการเพื่ออาหารปลอดภัย ในหน่วยงานภาครัฐและอุตสาหกรรม อาหาร
- นักวิจัยด้านพิษวิทยาและโภชนาการเพื่ออาหารปลอดภัย ในสถาบันการศึกษา หน่วยงานภาครัฐ และเอกชน

Course Requirements

Plan A2

Prerequisite Courses Credit
NUTS502 : PRINCIPLES IN BIOCHEMISTRY AND PHYSIOLOGY 3
Required Courses Credit
NUTS602 : FOOD AND NUTRITIONAL TOXICOLOGY SEMINAR I 1
NUTS603 : FOOD AND NUTRITIONAL TOXICOLOGY SEMINAR II 1
NUTS604 : NUTRITION AND TOXICOLOGY 3
NUTS625 : RESEARCH METHODOLOGY IN FOOD AND NUTRITIONAL TOXICOLOGY 2
NUTS626 : TOXICOLOGICAL PRINCIPLE AND FOOD SAFETY 3
NUTS627 : TOXICOLOGICAL TESTING BY REGULATORY STANDARDS FOR FOOD SAFETY 3
NUTS628 : FOOD HAZARDS AND HEALTH EFFECTS 3
NUTS629 : HEALTH RISK OF EXCESSIVE NUTRIENTS AND REGULATORY ENFORCEMENT 2
NUTS630 : FOOD SAFETY RISK ANALYSIS 3
Elective Courses Credit
NUTS640 : LABORATORY TECHNIQUES IN MOLECULAR TOXICOLOGY 3
NUTS611 : CONSUMER PROTECTION IN FOOD AND NUTRITION 2
NUTS614 : TOXICOLOGY OF PLANT AND ANIMAL FOODSTUFFS 2
NUTS622 : ADVANCED FOOD AND NUTRITIONAL TOXICOLOGY: AGRICULTURAL CHEMICAL AND HEAVY METAL 3
NUTS631 : MICRONUTRIENT AND FUNCTIONAL FOOD FOR REDUCTION OF NON-COMMUNICABLE DISEASES' RISK 2
NUTS632 : ANALYTICAL TECHNIQUES IN FOOD AND NUTRITIONAL TOXICOLOGY 3
NUTS633 : MICROBIOLOGICAL FOOD SAFETY 2
NUTS634 : DETERMINATION OF MICROORGANISM IN FOODS AND QUALITY CONTROL OF FOOD MICROBIOLOGICAL LABORATORY 3
NUTS635 : TECHNIQUES IN GENETIC TOXICOLOGY USING SHORT TERM TESTS 2
NUTS636 : RISK ASSESSMENT OF CHEMICAL HAZARDS IN FOOD 2
NUTS637 : FOOD SAFETY CONCERNING MUTAGENS, CARCINOGENS AND ALLERGENS 3
NUTS638 : TOXICANT-DERIVED FOOD PROCESSING 2
NUTS639 : INTERNATIONAL LABORATORY QUALITY SYSTEM OF ISO/IEC 17025 STANDARD 3
Thesis Credit
NUTS698 : THESIS 12