COURSE OUTLINE
1. Suject RANU647 FOOD SAFETY FOR CONSUMER HEALTH
รมภศ๖๔๗ ความปลอดภัยอาหารเพื่อสุขภาพผู้บริโภค
2. Program/Course Type MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN NUTRITION
3. Course Objecttive 1. describe the occurrence of foodborne disease related to food contamination with biological and chemical hazards.
2. describe the occurrence of foodborne disease related to food contamination with biological and chemical hazards.
3. recognize the importance of food safety management for improving the safety of food along the food chain
4. recognize the importance of food safety management for improving the safety of food along the food chain
5. understand the role of nutrient related in food safety
6. understand the role of nutrient related in food safety
7. give food safety recommendation for consumer health protection
8. give food safety recommendation for consumer health protection
4. Course Director Asst.Prof.Dr. RODJANA CHUNHABUNDIT
5. Course Lecturer
6. Coordinator   Tel.
7. Teaching Plan
week/No.Tiltlelecture hourLaboratory HourSelf study HourActivitiesTeacher
01Food safety related to public health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
01Food safety related to public health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
02The occurrence of foodborne disease related to food contamination with biological hazards2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
รศ.ดร. พรรัตน์ สินชัยพานิช, รศ.ดร. พรรัตน์ สินชัยพานิช
02The occurrence of foodborne disease related to food contamination with biological hazards2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
รศ.ดร. พรรัตน์ สินชัยพานิช, รศ.ดร. พรรัตน์ สินชัยพานิช
03The occurrence of foodborne disease related to food contamination with chemical hazards2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
03The occurrence of foodborne disease related to food contamination with chemical hazards2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
04Food safety control through the food chain2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
04Food safety control through the food chain2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
05School food safety2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
05School food safety2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
06Risk assessments in food safety regulation2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
06Risk assessments in food safety regulation2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
07The safety of processed foods for consumer health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
07The safety of processed foods for consumer health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
08Dietary supplement safety and regulation2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
08Dietary supplement safety and regulation2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
09Foods and environmental toxicants: from ingestion to the brain2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
09Foods and environmental toxicants: from ingestion to the brain2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
10Toxicants in food packaging and health risks to consumers2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
10Toxicants in food packaging and health risks to consumers2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
11Microplastics and PFAS chemicals: Emerging contaminants in foods and health implication2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
11Microplastics and PFAS chemicals: Emerging contaminants in foods and health implication2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
12Edible marijuana and hemp in foods2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
12Edible marijuana and hemp in foods2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
13Food safety communication for consumer health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
13Food safety communication for consumer health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
14Food safety, nutrition and food security2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
14Food safety, nutrition and food security2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต
15Student presentation: food safety recommendation for consumer health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
15Student presentation: food safety recommendation for consumer health2 0 4 บรรยาย
บรรยายเชิงอภิปราย
ถาม-ตอบ
Power point/เอกสารการสอน
, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์, ผศ.ดร. รจนา ชุณหบัณฑิต, ผศ.ดร. เวณิกา เบ็ญจพงษ์
6. Textbook
-