All Contents

Component and function of cells; cell membrane; membrane transport; endocytosis and phagocytosis; structure and synthesis of nucleic acid; cell cycle and regulation; cell communication and cell death; enzyme catalysis and kinetics; metabolisms of protein, carbohydrate and fat; digestive system; brain and neurological system; bone and muscular system; blood circulatory system; immune system; respiratory system; urinary and reproductive systems; endocrinology

ส่วนประกอบและการทำงานของเซลล์ เยื่อหุ้มเซลล์ การขนส่งผ่านเยื่อหุ้มเซลล์ การนำสารเข้าสู่เซลล์และการกินเซลล์ โครงสร้างและการสังเคราะห์กรดนิวคลีอิก วัฏจักรเซลล์และการควบคุม การสื่อสารและการตายของเซลล์ การเร่งปฏิกิริยาและจลนศาสตร์ของเอนไซม์ เมตาบอลิซึมของโปรตีน คาร์โบไฮเดรต และไขมัน ระบบทางเดินอาหาร สมองและระบบประสาท กระดูกและระบบกล้ามเนื้อ ระบบไหลเวียนโลหิต ระบบภูมิคุ้มกัน ระบบทางเดินหายใจ ระบบทางเดินปัสสาวะและระบบสืบพันธุ์ ระบบต่อมไร้ท่อ

SCIENCE AND TECHNOLOGY

กลุ่มวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี

Graduate in Bachelor of Science

จบการศึกษาระดับปริญญาตรี ในสายวิทยาศาสตร์

1800 Per Credit / 3 Credit

Those who would like to learn more in Biochemistry and Physiology or those who would like to apply for the Master of Science Program in Toxicology and Nutrition for Food Safety.

ผู้ที่ต้องการเพิ่มพูนความรู้เกี่ยวกับหลักการทางชีวเคมีและสรีรวิทยา หรือผู้ที่สนใจเข้าศึกษาต่อในระดับปริญญาโท หลักสูตรพิษวิทยาเพื่อโภชนาการและอาหารปลอดภัย

Able to collect the credit for further application in the Master of Science Program in Toxicology and Nutrition for Food Safety.

สามารถเก็บหน่วยกิต เพื่อใช้สมัครเรียนปริญญาโท หลักสูตรพิษวิทยาเพื่อโภชนาการและอาหารปลอดภัย

สอบ

Pass criteria: 60% 1) pre-post test (10%) 2) class attendance and participation (10%) 3) Exam on topics 1-8 (45%) 4) Exam on topics 10-16 (35%)

เกณฑ์ผ่าน คือ ได้คะแนนตั้งแต่ 60% ขึ้นไป จาก คะแนนทั้งหมด 100% 1) สอบ pre-post test (10%) 2) การเข้าชั้นเรียนและการมีส่วนร่วมในชั้น (10%) 3) สอบ หัวข้อ 1-8 (45%) 4) สอบ หัวข้อ 10-16 (35%)

1 รศ. ดร. ณัฐิรา อ่อนน้อม
2 รศ. ดร. ปิยะ เต็มวิริยะนุกูล
3 รศ. ดร. อุทัยวรรณ สุทธิศันสนีย์
4 ผศ. ดร. สุวภัทร กิตติบัญชากุล
5 รศ. ดร. เชาวนี ชูพีรัชน์
6 รศ. ดร. ยุราพร สหัสกุล
7 อ. ดร. ณชล แร่ทอง

Monday 9.00-12.00 น.

Tuesday 9.00-12.00 น.

Wednesday 9.00-12.00 น.

Thursday 9.00-12.00 น.

Friday 9.00-12.00 น.

Start 23 May 2022 to 20 June 2022

45 hours

Online (Zoom application)

online ผ่าน zoom application

1 to 10

-

Suppose register to collect the credit and pass the passing criteria. Students can use the credit to transfer when studying in the Master of Science Program in Toxicology and Nutrition for Food Safety.

หากลงทะเบียนเรียนแบบเก็บหน่วยกิต และผ่านเกณฑ์ สามารถใช้เทียบโอนเพื่อเรียนต่อปริญญาโท หลักสูตรพิษวิทยาเพื่อโภชนาการและอาหารปลอดภัย ได้